Podcast

Episode 3: A cappella jeg glæder mig til i 2015

I denne episode ser jeg lidt på a cappella, som jeg glæder mig til i 2015. Det starter med London A Cappella Festival lige om lidt. Her skal jeg blandet andet opleve Accent for første gang. LAFC er arrangeret at The Swingle Singers, som kommer til Danmark til maj for...

Episode 2: A cappella julemusik

Hvad er det med a cappella og julemusik? Hvad er det i det hele taget med julemusik? Hør nogle af mine bud på julesange, der er kan forsøde din jul uden at give dig sukkerchok. Månedens album: Sammen med min gode ven Keld lytter jeg til The House Jacks nye album...

Hvad er en podcast?

En podcast er en periodisk udsendelse af digitale medier (lyd, video, pdf, ePub…)  som man kan abonnere på eller streame online vha en computer eller et mobilt device.

Ordet Podcast var oprindeligt en sammentrækning af iPod og Broadcast, da iPod’en var med til at fremme udbredelsen af podcastlytning. Senere er “pod” ændret til “Personal On Demand”

Podcast forklares ofte som internetradio, men det er ikke helt retvisende. Podcast beregnet til download/streaming og aflytning på et selvvalgt tidspunkt.

Hvordan lytter man?

Der er mange måder at lytte til podcast.

  1. Du kan aflytte her fra siden.  Det er nemt og kræver ikke særligt udstyr. Du finder bare afsnittet som du vil lytte til og trykker på play. Men du får ikke automatisk besked når et nyt afsnit er klart. (Du kan dog tilmelde dig e-mail notifikation her på siden)
  2. Du kan aflytte med et program på din computer fx iTunes. En såkaldt podcatcher. Med en podcatcher kan du lytte til et enkelt afsnit men du kan også abonnere på podcasten, så podcasteren automatisk henter nye afsnit til dig når du starter programmet.
  3. Endelig kan du lytte på din mobil eller tablet med en podcatcher app. Søg i iTunes Store, Google Play eller Windows Phone Store. Med en mobil podcatcher er du fri for at starte din computer for at lytte til podcast, og du har altid dine podcasts med dig.
Lidt om iTunes?

Den mest udbredte podcatcher er iTunes. iTunes har den fordel at iTunes store har det mest udbredte podcast bibliotek. Så finder du en interessant podcast i itunes klikker du bare på bare på “abonnér”, og så klarer itunes resten. Når du starter iTunes, så checker den for nye episoder og downloader dem. Du kan så lytte til dine podcasts enten i iTunes eller synkronisere til din iPod, iPhone eller lign og tage dem med på farten. Mange tillægger netop iTunes Store en stor betydning for udbredelsen af podcasts.

Stream eller download?

Når du skal lytte til podcasts har du to muligheder: Downloade eller streaming.

Med download heater du hele afsnittet ned på din computer, mobil eller tablet, inden du lytter til afsnittet.  De hentede afsnit gemmes lokalt så du kan lytte til dem uden at have internetadgang.

Ved streaming henter din computer eller mobile enhed afsnittet mens det afspilles. Podcast episoderne fylder derfor ikke på din enhed, Til gengæld kræver det at du har internetadgang mens du lytter.

Kategorier

Mail abonnement på blog

Modtag en mail hvor gang der kommer nyt indhold her på bloggen. Det omfatter også nye podcast episoder.

Sociale medier

Festivalkalender

Kommende vokalfestivaller i Europa som jeg kender til. Se hele listen med yderligere information ved at følge linket i nedenfor.

London A Cappella Festival 2018

Fra: januar 24, 2018

Til: januar 27, 2018

Location: London

Internationales Festival Für Vokalmusik Leipzig

Fra: maj 4, 2018

Til: maj 12, 2018

18. Internationale A Cappella Woche Hannover

Fra: maj 5, 2018

Til: maj 13, 2018

Location: Hannover

18. Internationale A Cappella Woche Hannover

Arkiver